Kittenbeleid


Voor de laatste informatie kunt u de website in de gaten houden. Als er kittens geboren zijn vindt u informatie en foto’s van de kittens onder ‘beschikbare kittens’

Een kitten mag verhuizen op een leeftijd tussen 13 weken. 

Een kitten is dan:

-diverse malen ontwormd;

-2x gevaccineerd;

-gechipt;

-gezond verklaard door de dierenarts;

– uitstekend gesocialiseerd en met de best mogelijke zorg opgegroeid.

U krijgt mee:

– een EU dierenpaspoort met gezondheidsverklaring;

– mooi stamboom van NLKV;

– verkoopcontract met garantiebepaling;

– leuk kittenpakket met voer en verrassingen.

20160505_181121

Wat kunt u verwachten?

 • Kraambezoek is mogelijk vanaf de leeftijd van 6 weken. Dit omdat kittens extra kwetsbaar zijn voor infecties door een nog niet volledig ontwikkeld immuunsysteem. Wij verwachten van u dat u op deze dag geen andere katten, cattery, boerderij of manege heeft bezocht, om het gevaar op infectie van de kittens te beperken. Voor 6 weken ontvangt u natuurlijk al wel leuke foto’s.
 • Kittenbezoek is altijd vrijblijvend en welkom op afspraak. U kunt na het bezoek pas een optie nemen op een kitten (van te voren mag je wel een voorkeur doorgeven). Wij geven u, maar ook onszelf dan de tijd om er over na te denken. Dit wordt in overleg afgesproken. Indien wij geen goed gevoel hebben, zullen we verder gaan zoeken naar een geschikte match.
 • Voor het bespreken van een kitten vragen wij een aanbetaling van 300 euro. Dit geeft zowel de koper als onze Cattery zekerheid.  U krijgt hier uiteraard een bewijs van betaling van mee. Mocht de koper een gereserveerd kitten annuleren, om welke reden dan ook, dan zal het aanbetaalde bedrag niet worden geretourneerd.
 • Wij als Cattery behouden ten aller tijde het recht een reservering, om een voor ons gegronde reden, te annuleren. In dit geval zal het aanbetalingsbedrag worden geretourneerd.
 • Het kitten is, aanbetaald of niet, nog altijd ons eigendom tot de verkoopovereenkomst door beide partijen is ondertekend (na volledige betaling).
 • De ouders van de kittens worden getest om de koper te garanderen dat het kitten dat zij/hij koopt, in elk geval van ouders afkomstig zijn waarvan erfelijke aandoeningen zoveel mogelijk uitgesloten zijn. De testen die onze dieren onder gaan zijn, FIV/FELF ( kattenaids, kattenleukemie ), een DNA test: HCM 1, HCM 3, PKD, PKdef, PRA, SMA en de bloedgroep wordt bepaald. Patella Luxatie ( knie gewricht ) en als de poezen oud genoeg zijn echo HCM/PKD ( hart en nierafwijkingen ).
 • De kittens worden volledig geënt, meerdere keren ontwormd en gechipt.
 • Mogen vanaf 13 weken verhuizen naar hun nieuwe warme mandjes.
 • Onze kittens zullen altijd verhuizen met stamboom van het NLKV!
 • Zijn in het bezit van een Europees paspoortje met daarin hun gezondheidsverklaring
 • Worden verkocht met een verkoopovereenkomst met daarin de garantiebepaling. Deze overeenkomst biedt bescherming voor zowel u als koper als verkoper.
 • Een kitten kost bij ons 1100 euro, dit is inclusief ontworming, vaccinaties, chip, stamboom en gezondheidscheck. Dit is natuurlijk veel geld voor een kitten. Realiseert u zich dat er veel komt kijken bij het fokken van een nest raskatten. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u een gezonde en sociale Maine Coon bij ons koopt. De ouderdieren worden met zorg uitgekozen. Er gaat veel tijd en geld zitten in het uitgebreid testen van de ouderdieren.  Het onderhouden van de cattery kost veel geld, dierenartskosten, cursussen, lidmaatschappen, krapbalen, voer, kittenproof kattenren, afgeschermde tuin, speciale schoonmaakmiddelen etc. Fokdieren vereisen de best mogelijke verzorging. Wij bezuinigen niet op de zorg voor onze katten en zullen alles in het werk stellen om mooie gezonde en karaktervolle kittens te fokken. Onze katten worden uitgebreid getest op erfelijke aandoeningen en ook dekkaters worden hierop geselecteerd. Er wordt geen onderscheid gemaakt in prijs op basis van kleur of geslacht. Uiteraard heeft het kitten een stamboom.
 • Verkoop voor andere fokkers op aanvraag. Hiervoor gelden andere prijzen.
 • Eerdere kittenkopers bij onze cattery hebben voorrang op andere geïnteresseerden.
 • Mensen die twee kittens kopen gaan voor op andere kopers omdat wij het heel fijn vinden als twee kittens samen kunnen blijven.
 • Wij zullen nooit bezuinigen op dierenarts kosten en zullen alle middelen nodig inzetten om een gezond, gelukkig en sociaal kitten aan u te kunnen meegeven op de dag van adoptie.
 • Brengen een goed gevuld kittenpakket mee met voer voor de eerste dagen, speeltjes, etc. Mocht u het kitten over willen zetten op ander voer dan moet dit altijd geleidelijk worden geïntroduceerd. Zelfs als uw kitten of kat ervan lijkt te houden, dit is om de kans op maag-/ darmproblemen aanzienlijk te verminderen.
 • Onze kittens groeien op in huiselijke kring. Dit bevorderd de socialisatie en opvoeding van de kittens. Zij wennen uiteraard aan onze kinderen, aan andere katten (naast hun ouders), onze hond en huishoudelijk geluiden. Hierdoor zullen de kittens volledig gewend en gesocialiseerd het nest verlaten en beter reageren op hun nieuwe omgeving, met alle geluiden die daarbij horen, en hun eventuele nieuwe (harige) huisgenootjes.
 • Ook nadat er een kitten geplaatst is, zullen wij altijd onze deur open houden voor advies en info. Wij zullen er alles aan doen om u bij te staan en te helpen.IMG_1115

Wat verwachten wij van u?

 • We verlangen allereerst dat de kittens in een goede en liefdevolle omgeving terecht komen. Maar daarnaast zijn er nog enkele zaken waarmee u rekening dient te houden.
 • Dat u zich voorstelt bij interesse in een kitten. Hoe is uw gezinssamenstelling, heeft u nog andere huisdieren en wat kan u het kitten allemaal bieden. Op berichten enkel met de vraag ‘wat kost hij/zij’ wordt niet gereageerd. Mocht u fok intenties hebben verwachten wij dat u dat vanaf het eerste email aangeeft. Aan openheid en eerlijkheid hechten wij veel belang!
 • Dat u, alvorens uw eerste bezoek aan ons, goed heeft besproken of u zeker een kitten in huis wilt opnemen.
 • Dat u zich wel realiseert dat een kat wel 10 tot 15 jaar oud kan worden en dat wij deze dan ook plaatsen met de intentie dat hij zijn gehele leven bij zijn nieuwe personeel mag doorbrengen. Hiervoor geld ook dat wij verwachten dat u genoeg aandacht, liefde, affectie en verzorging voor hem/haar beschikbaar heeft.
 • Dat u beseft dat een kat meer kost dan enkel voer en grit; hij/zij kan ook ziek worden en dit kan hoog oplopen in de dierenarts kosten. Wij verwachten van u dat u ten aller tijde, indien nodig, volledige zorg zal verstrekken van een dierenarts van het door u geadopteerde kitten.
 • Het kitten wordt gecastreerd/gesteriliseerd.
 • Wij verwachten dat de nieuwe eigenaar de poes/kat niet vrij buiten laat lopen. Een afgesloten tuin, balkon, dakterras of ren kan natuurlijk wel.
 • Na de verhuizing vinden wij het leuk om af en toe foto’s te ontvangen van het kitten en te horen hoe het hem/haar gaat.

1