Maine Coon

Maine Coon katten zijn heel gezellige huisgenoten. Ze houden van gezelschap van mensen en andere dieren die in huis zijn. Ze zijn niet erg geschikt om alleen te houden als je hele dagen werkt. Zet er dan een vriendje bij en je hebt een heel gelukkig huisvriendje.

Maine Coons zijn aanhankelijke en vriendelijke katten met een lief karakter en intelligent. Van nature zijn ze vrij rustig van aard en eigenlijk altijd goed gehumeurd. Zij zullen niet gauw hun nagels uitslaan en zij gaan vechtpartijen meestal uit de weg. Ze zijn over het algemeen gek op water.

pip-bewerktMaine Coons zijn over het algemeen grote katten. Ze kunnen vijf tot tien kilo zwaar worden. Poezen zijn verhoudingsgewijs kleiner dan katers.

De Maine Coon is laat volwassen, variërend tot 4 jaar, blijft heel lang speels en hun indrukwekkende verschijning is krachtig, robuust en gespierd.

U zult verbaasd zijn over het zachte stemgeluid als u voor het eerst een Maine Coon hoort miauwen. Katers zijn in het algemeen wat ondernemender. Poezen zijn vaak wat gereserveerder tegenover vreemden.

Uiterlijk ras Maine Coon20161015_124201-1

De kop wordt omlijst door een kraag en een baard. Ze hebben een ‘broek’ en een lange pluimstaart. De vacht is halflang en redelijk water afstotend. De staart is
lang en vol en er is een volle kraag die aan de basis van de oren begint.

Verzorging vacht

Maine Coons hebben een redelijk gemakkelijk te onderhouden vacht. Hoewel er ook Maine Coons zijn, die een ondervacht hebben die snel klit. Eén keer in de week borstelen en kammen is doorgaans genoeg. De vacht is redelijk waterafstotend en zorgt ervoor dat de kat is beschermd tegen kou, regen en sneeuw. Dit ‘vettige’ laagje zorgt er ook voor dat de vacht niet snel klit. Tijdens de rui kun je de kat helpen de haren kwijt te raken door met een grove kam 2 keer per week te kammen.